Home » Vitaminen en mineralen

Vitaminen en mineralen

  • door

Ze zijn belangrijk als je je lichaam op peil wilt houden.

Supplementen kopen

Zelfs als u gezond bent en genoeg energie hebt, zult u snel ziek worden als u ze niet binnenkrijgt. Vitamines moeten in goede hoeveelheden worden geconsumeerd. Dit geldt vooral voor sporters. Atleten hebben bijvoorbeeld extra voedingsstoffen nodig om te kunnen concurreren. Voor deze personen (zoals boksers, worstelaars, gewichtheffers, en vele grote atleten) zijn de niveaus van vitaminen, mineralen en vezels hoger dan voor de normale, niet-sportieve personen. Vitamines hebben heel vaak vitamine A, B, C, E, K en een tekort aan ijzer. Dit zijn dus de mensen waar je je bewust van moet zijn. Voor de rest van ons bevatten voedingsmiddelen normaal gesproken alle vitaminen, mineralen en vezels die we dagelijks in onze voeding nodig hebben.

Vitaminen hebben drie namen: thiamine (MBT), riboflavine (RDO) en vitamine C. Deze drie vitaminen staan bekend als de basisvoedingsstoffen. Thiamine en riboflavine staan bekend als de basisvoedingsstoffen en, en zijn aanwezig in elke vitamine. Ze worden ook vitaminen genoemd omdat ze deelnemen aan het verterings- en absorptieproces. Ze staan ook bekend als co-enzymen. Zij regelen sommige chemische reacties in het lichaam en helpen de nieren en de lever bij de afbraak. Deze vitaminen verhogen de energie en geven je uitbarstingen van energie, zowel positieve als negatieve. Thiamine staat bekend om zijn vermogen om de stofwisseling te versnellen. Dit is een essentiële behoefte voor hardlopers. Anders kan hij het tempo misschien niet bijhouden. Vitamine E staat bekend om zijn gezonde huid en om het vochtgehalte van het lichaam op peil te houden. Het is een sterke antioxidant en is een goede versterking van je cardiovasculaire systeem. Deze vitamine is een aminozuur. Het versterkt het immuunsysteem. Vitamine C en E staan erom bekend dat ze het lichaam helpen bij de bestrijding van talrijke soorten infecties. Ze bestrijden ook infecties door de ziektekiemen te bestrijden. aandoeningen van de luchtwegen zoals astma en aandoeningen van de luchtwegen zijn vaak het gevolg. Daarom zijn ze belangrijk.

Weten waar je voedingsstoffen moeten zitten is belangrijk. Het voedsel dat u eet in combinatie met de voedingsstoffen die u binnenkrijgt, kan heel goed van invloed zijn op uw gezondheid. Het is heel belangrijk om een dagboek bij te houden van uw vitale statistieken, zoals uw gewicht, bloeddruk en tailleomvang. Houd ook uw fitnessniveau bij.

Aanvulling

De beste supplementen zijn die waar je de grootste hoeveelheid van de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Het oude gezegde is waar: “je bent wat je eet”. Als je niet veel groenten of fruit eet, maar wel veel vlees, volvette zuivel en bewerkte voedingsmiddelen, ben je niet rijk aan voedingsstoffen. Je lichaam heeft de juiste doses van de basisvitamines en -mineralen nodig om goed te kunnen functioneren. Als je een tekort hebt aan een van deze voedingsstoffen, kun je je moe, futloos en boos gaan voelen. Dit kan er ook toe leiden dat u niet in staat bent om te sporten en dat u uw sportprogramma opgeeft. Wanneer ze beschikbaar zijn in de voeding, zijn deze voedingsstoffen gemakkelijk op te zoeken en dus gemakkelijk beschikbaar voor je lichaam. Er zijn verschillende manieren waarop deze vitaminen beschikbaar zijn in de voeding en vooral in supplementen.

Er zijn meer dan één manier om vitamine C binnen te krijgen. Er zijn eigenlijk twee eenvoudige en ongecompliceerde manieren om de vitamine binnen te krijgen. De ene manier is om veel groenten te eten die de voedingsstoffen bevatten of een multivitamine te nemen die deze vitamine bevat. De tweede manier is om een multivitamine van goede kwaliteit te kopen of zelfs zelf exotisch fruit te halen om je dieet aan te vullen. Er zijn verschillende bedrijven die supplementen aanbieden speciaal voor vegetariërs en veganisten en er zijn ook verschillende particulieren die deze voedingsstoffen leveren. Zorg ervoor dat je een bedrijf vindt dat alleen producten verkoopt die whole food zijn, waarbij geen dierlijke producten worden gebruikt en de bron ver weg is van de boerderij naar de winkels en restaurants. Wanneer u een heel voedingsmiddel eet, gaat het niet in de productie van het voedsel.

Lees de etiketten van de voedingsmiddelen om er zeker van te zijn dat u voldoende vitaminen en mineralen in uw voeding heeft. Er zijn verschillende producten die gebruik maken van extracten van het voedsel, omdat er een ernstig tekort is aan echt voedsel. Dit soort supplementen zijn niet zo heilzaam als het echte, want geen enkele fabrikant zal om puur praktische redenen beweren dat zijn voedsel vol zit met conserveermiddelen en alle voedingsbestanddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *