Home » Wat is danstherapie?

Wat is danstherapie?

  • door

Coach Nieuwegein

Vele jaren geleden nam ik deel aan een workshop met een collega. We waren het erover eens dat een van de belangrijkste onderwerpen om te behandelen op de retraite geestelijke gezondheid was. Ons punt was zeker dat geestelijke gezondheid in het centrum staat van zoveel van onze dagelijkse problemen. Onze discussie leidde al snel tot een discussie over danstherapie.

“Wat is danstherapie?” is een veel gestelde vraag, maar wees gerust: danstherapie gaat niet over objectieve observatie van dansstijlen. Het gaat erom met danstherapie de hele mens, het hele lichaam en vooral de voeten te behandelen. Danstherapie gaat over hoe een danshouding, een dansbeweging, ons lichaam ook lichamelijk beïnvloedt. Deze momenten, een danstherapie, zullen ons aanwijzingen geven over welke psychologische patronen we hebben die ons moeilijkheden bezorgen op verschillende momenten in ons leven. We kunnen dan begeleid worden in het aanbrengen van veranderingen in deze patronen, zodat we evenwichtig en gelukkig door het leven kunnen blijven gaan. Het veranderen van onze stemmingen is een manier om die staat van evenwicht te bereiken.

Hoe staat dit in verband met geestelijke gezondheid? Er wordt gezegd dat waar we over klagen een weerspiegeling is van waar we over denken. We klagen over of ons haar te lang of te kort is, alleen maar omdat we denken aan bepaalde beslissingen die we daarover nemen. Het weerspiegelt onze percepties en overtuigingen. Een beoordeling van de geestelijke gezondheid door een opgeleide psycholoog is voldoende om uw diagnose van geestesziekte te bevestigen of te ontkennen.

Als je je niet bewust bent van waar je aan denkt, dan moet je daar aandacht aan gaan besteden! Vaak denken we dat we gelukkig zijn, terwijl we eigenlijk niet tevreden zijn. We hebben ook meningen over dingen, maar die meningen kunnen ons schaden. Waar zit dan het probleem? De problemen liggen niet bij die dingen, maar bij onze perceptie ervan. Ik woonde een zeer grote workshop bij die geestelijke gezondheidszorg aanbood.

Op een bepaald moment zagen wij iemand huilen in de dansstudio met het hoge plafond en wij voelden dat zij niet gelukkig was. Zij huilde echter niet om de traditionele redenen van “Ik ben verdrietig omdat mijn haar te lang is, omdat ik geen vrienden heb, omdat ik slechts zin twee heb in de quiz.” Ze huilde niet om een van de bovenstaande redenen, omdat dit tijdelijke dingen waren die gebeurd kunnen zijn en die geen weerspiegeling waren van het echte probleem.

Wij ontdekten dat deze persoon door de jaren heen bedreigd werd dat zij niet als mooi zou worden beschouwd. Zij zei dit heel vaak en het tastte haar gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen diep aan en als gevolg daarvan voelde zij zich vaak niet Misselijk en als een quiz-deelneemster. Zelfs de dingen die je als verontrustend ervaart, zelfs de dingen die je als ongewoon ervaart, hebben te maken met onze perceptie en met wat we waarnemen van de situatie.

Het is niet altijd gemakkelijk te bepalen wat negativiteit en wat positiviteit is. De meesten van ons geloven dat door een simpele verandering van onze fysieke omgeving we plotseling de gelukkigste mens zouden zijn. Natuurlijk is dit waar in fysieke zin, maar het is niet waar in alle aspecten van het leven, alleen het fysieke. Het is heel moeilijk om een positieve gemoedstoestand te handhaven als we het gevoel hebben dat we minder kwaliteit hebben. In feite is het tegendeel waar. De afwezigheid van verandering leidt tot zelfgenoegzaamheid, gemakzucht, ongelukkigheid.

Het is dus waar dat we naar binnen moeten kijken en onze fouten in het leven moeten onderzoeken om een betere kwaliteit van leven te bereiken. Het is niet altijd zo gemakkelijk. In veel gevallen zeggen mensen dat ze gelukkig zijn en als ze dat niet zijn, dan zouden ze nooit gelukkig zijn als ze gelukkig zijn, zijn ze dan gelukkig of ongelukkig.

U kunt nu beginnen om veranderingen aan te brengen in uw negatieve gewoonten en houdingen die alles kunnen veranderen wat u bent en wordt. Je kunt een aantal eenvoudige veranderingen in je leven aanbrengen door middel van Demonische Communicatie Bloesem Therapie.

sylvaderalk festivalsNERdrender schreeuwt letselimesarematesmentaling:

Verberg je gevoelens niet met een verbale explosie, als er dingen mis zijn of je merkt dat je machteloos staat tegenover negatieve gedachten, stel je dan open en laat mensen weten hoe je je voelt

Ontken of minimaliseer de problemen en moeilijkheden in je leven niet

Maak alle noodzakelijke veranderingen die je kunt en streef naar een opgewekt karakter

Vraag je dan af wat de reden is dat je je manieren niet kunt veranderen.

Doe enorme inspanningen om van de problemen af te komen, in plaats van uw problemen te steunen, te verontschuldigen of te helpen

Zet jezelf nooit af tegen degenen die er zijn

Nooit het karakter en de zwakheden van anderen ondermijnen

Met alle middelen aanmoedigen en stimuleren

Laat negatieve gedachten niet op je inwerken.

Blijf werken aan je doelen en probeer negatieve gedragspatronen te doorbreken

Veroordeel anderen niet als zijnde niet in staat om te veranderen

Erken dat anderen met stress te maken hebben en dat het geen zin heeft te oordelen

Er zijn mensen die met een aantal van deze problemen te maken hebben.

Lees meer:
Coach Nieuwegein
Access bars training

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *