Home » Therapie Therapie

Therapie Therapie

  • door

EMDR therapie Roosendaal

Ik doe al meer dan 11 jaar therief therapie (BT). In de loop van de laatste jaren van mijn studie raakte ik zeer vertrouwd met het werk van Dr. Francine Shapiro die de techniek van de EMDR ontwikkelde. De interessante resultaten van haar werk werden gevonden toen zij werkte aan de volledige ervaringen van de cliënten. Het absoluut meest verbazingwekkende voor mij was dat zij ontdekte dat mensen met een zeer laag IQ tot 70 (functioneren onder het niveau van de gemiddelde mens van 70) en ernstig geestelijk gehandicapten met een IQ zo laag als 70, traumatische gebeurtenissen beleefden, wanneer zij er op een ingewikkelde manier mee omgingen, waarbij het niet duidelijk was hoe de hersenen of de geest de traumatische gebeurtenis verwerken.

Wanneer zich een gebeurtenis voordoet, die het menselijk brein op geen enkele manier kan interpreteren, wordt het trauma dat in het emotionele centrum van de hersenen is opgeslagen, doorgegeven aan het lichaam via een strategie die we “Het Sympathisch Zenuwstelsel” zullen noemen. Het trauma is geladen met emotionele ladingen en wanneer de mislukking zich voordoet, tonen de gewonde emotionele herinneringen hun huidige toestand aan de hersenen in de vorm van symptomen en ziekten. Deze symptomen en ziekten kunnen worden omschreven als depressie, angst, of middelenmisbruik. Ze worden niet vaak allemaal samen gezien, maar komen meestal na elkaar voor (depressie, nicotine, toxische shock enz.). Het is belangrijk te begrijpen dat wanneer deze stoornissen samen voorkomen, er geen totale oplossing kan worden afgeleid, wat voor soort therapie er ook wordt toegepast, terwijl de pijn op hetzelfde moment in bevrijding wacht. Natuurlijk kunnen andere soorten stoornissen tegelijk met een depressie opduiken, in de komende maanden of zelfs jaren.

Mijn therapie, Emotional Freedom Techniques (EFT) vindt haar toepassing vooral in de behandeling van de verschillende symptomen en ziekten die bij de mens worden opgemerkt. Wanneer deze aandoeningen geheeld en geïntegreerd zijn, zijn de symptomen minder ernstig. In plaats van de all-in aanpak te proberen, die eigenlijk vaak niet werkt, wordt veel mensen nu aangeraden om dieper in de wortel van hun symptoom te kijken. en misschien valt dit op te lossen met EMDR therapie

De sleutel tot de gewenste genezing is de patiënt te laten tikken op de meridiaanpunten van het meridiaanstelsel van het lichaam. Door dergelijke eenvoudige handelingen ruimen zij de obstructies op die de doorstroming van de energie door het systeem verhinderen. Het is belangrijk voor de lezer om te begrijpen dat de voorbijgaande aard van de ‘emotionele ladingen’ wanneer de energie geblokkeerd is, de cliënt helpt om door de moeilijkheden heen te gaan op zijn ongewenste patroon van onrust. Op dit moment zijn er nog niet genoeg wetenschappelijke studies gedaan naar de therapeutische voordelen van EFT. De werkzaamheid ervan om de diepere oorzaken aan te pakken verwijst naar de actie van het ‘herkaderen’ van het trauma. Het soort aanpak dat u gebruikt, de therapeut die u kiest en de tijd die u ervoor uittrekt, zullen bepalen of u tijdens de herstelperiode voldoende energie beschikbaar heeft voor het trauma. Dit kan variëren afhankelijk van de unieke psychologische make-up en de leeftijd en de aard van de traumatische gebeurtenis.

Lees meer:
Cognitieve Gedragstherapie Roosendaal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *