Home » Omgaan met hoofdpijn

Omgaan met hoofdpijn

  • door

Haptonomie Wassenaar

Meestal milde hoofdpijn

Wanneer u last heeft van hoofdpijn die meestal thuis, overdag of alleen ’s avonds optreedt, moet u verder onderzoek doen. Haptotherapie kan u van hoofdpijn afhelpen met psychologische aanpassingen, of die nu routinematig, nieuw of in de huidige situatie zijn.

Het kan bijvoorbeeld nuttig zijn om met uw huisarts over het probleem te praten. Het is natuurlijk ideaal dat u een psychiater raadpleegt. Er is echter een kleine kans dat hij of zij u in een bepaald geval een psychiater kan aanbevelen. Hij of zij kan u medicatie voorschrijven en u kunt deze antacetamines innemen zoals voorgeschreven.

Wij benadrukken echter ook dat medicatie niet echt helpt bij meer dan 95 % van alle hoofdpijnen. Soms helpt medicatie, maar vaak wordt u er slechter van. Bovendien verdwijnen de meeste medicijnen de hoofdpijn niet helemaal. Om de hoofdpijn minder hardnekkig te laten zijn, wil je heel ver van de medicatie af zijn.

Ook voor de problemen die zich in de toekomst ontwikkelen zijn enkele oplossingen nodig. Daarom is een consult bij de psychiater aan te bevelen voordat u met medicatie begint. Samen kunt u een remedie voorbereiden. Al snel merk je dat je hoofdpijn achterblijft als je stopt met medicatie.

Oorzaken en remedies zijn gemakkelijk beschreven in de literatuur. Het enige wat u hoeft te weten is wanneer u last heeft van hoofdpijn drie alternatieve behandelingen te oogsten. Wezen een gebrek aan effectiviteit van medicatie. Natuurlijk is er bij medicatie een tijdsbestek voordat het niet werkt zoals verwacht.

Beschrijf voor dezelfde hoofdpijn gewoon de spanning die u voelt in uw hoofd en nek. Deze spanning is de oorzaak van je hoofdpijn. U kunt het zenuwstelsel belasten, dat wil zeggen uw fysiologie, lichamelijke gewaarwordingen, psychologische angsten.

De hoofdpijn is onderzocht bij het onderzoek van de drie alternatieve behandelingen. Men heeft vastgesteld dat de kruidenproducten doeltreffender waren dan de medicijnen die men moest innemen om deze effecten te krijgen. Uit vele steekproefsgewijze onderzoeken van de patiënten is gebleken dat de patiënten die geen medicijnen wilden nemen en een soortgelijke hoofdpijn kregen de kruidenprodukten minder hyperemie hadden dan de patiënten die wel medicijnen namen en naast de kruidengeneesmiddelen ook medicijnen kregen.

Wij vermijden het nemen van medicatie omdat wij naast de risico’s die dit medicijn met zich meebrengt, het gebruik ervan niet willen verlengen. Ook hebben we, als we medicijnen moeten nemen, iets nodig om ermee te beginnen. Elke dag beginnen we met een lijst van dingen die we moeten doen. Als je moe bent of hoofdpijn hebt, begin dan met je lijstje om te kijken wat je in je eigen tijd kunt doen om je hoofd leeg te maken. Als u uitgaat, probeer dan een lijst te maken van deadlines die u moet halen wanneer u bijvoorbeeld naar de bank moet gaan.

U wordt voorgesteld om met iemand te gaan praten. De goede mening van deze persoon over u is heel belangrijk. De persoon zal niet ophouden de anderen te vertellen als u uw kennis over dingen bijwerkt of probeert uw strijd in een conflictsituatie uit te leggen.

Je vindt een goede methode van jezelf. Het is de stimulans om uw kruidentherapie voort te zetten voordat u naar medicatie grijpt. Dus, beslis de beste oplossing voor u en uw hoofdpijn. Het zal altijd goed zijn om van de hoofdpijn af te komen met een goede afloop.

Kijk op dezelfde manier naar het soort toestand waarin u zich bevindt. Kijk naar de hoofdpijn die een teken is van de complicaties die verband houden met de toestand waarin u zich bevindt. Kijk naar de andere dingen die u doet en probeer ze te elimineren door uw flexibiliteit, dieet, slaap en andere persoonlijke verhalen aan te passen of ze te bespreken met de mensen die de leiding hebben over uw leven. Doe, indien mogelijk, spontane oefeningen nadat je voldoende hebt gecontroleerd of je emotionele aanwijzingen vertoont. Je kunt overal waar je kijkt inspiratie opdoen. U kunt het namelijk ook van dieren krijgen als u een dierenvriend bent.

Wij visualiseren bijvoorbeeld de bloei van een wilgenboom, inclusief de stam waartoe wij ons kunnen verhouden. Dan stellen we ons de takken in een bepaalde stijl voor, zien de mooie wind tegen de takken waaien en bewonderen tenslotte het mooie leven in de boom. Pas dan is de hoofdpijn verdwenen en krijgt men het gevoel dat alles goed gaat.

Lees meer:
Fysiotherapie Wassenaar
Fysio Wassenaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *