Home » Holistische Massage Therapie

Holistische Massage Therapie

  • door

Holistische massage Nijmegen

Het gebruik van met pigmenten opgewarmd water in een holistische massage is bewezen om het lichaam te helpen bij het loslaten van opgeslagen emoties en om de verwerking en verantwoording van ervaringen uit het verleden te vergemakkelijken. Door gebruik te maken van een holistische benadering van een massagetherapie programma, creëert de behandelende massagetherapeut vaak een context voor de cliënt om de traumatische gebeurtenis die pijn heeft veroorzaakt te verwerken. Dit stelt het individu in staat om het trauma op een constructieve manier te verwerken, wat leidt tot een mogelijkheid om oplossingen te creëren om een pijnvrij leven te creëren.

Ik hou er ook van om in mijn holistische massage programma verschillende elementen op te nemen: aromatherapie, acupressuur, aromatherapie, mindfulness om helderheid, ontspanning en focus te bevorderen en de tijd te nemen om het scheermes te slijpen, koffie te zetten en de wereld te zien zoals die is. Deze activiteiten liggen in het verlengde van de mindfulnessbeoefening die cliënten meebrengen naar de sessie. Door deze verschillende elementen te integreren in een holistische massagetherapie sessie, ben ik in staat om te helpen bij het creëren van een omgeving die zowel comfortabel als ondersteunend is. Voordat het masseren begint, stel ik mijn cliënt graag een aantal relevante vragen. Deze vragen zijn meestal een leidraad voor mijn hulp en stellen me in staat om ervoor te zorgen dat mijn cliënt echt klaar is voor de massage. Deze vragen kunnen zijn: Wat heeft je hier vandaag gebracht? Waar ben je mee bezig in je lichaam? Wat wil je eruit laten? Door met deze vragen te beginnen, kan ik een plan maken dat mijn cliënt zal helpen. Tijdens de massage kan ik het hebben over meditatie of mindfulness om de cliënt te helpen ontspannen. Een goede vuistregel is: Als je aarzelt om de vraag te beantwoorden, heb je de vraag waarschijnlijk niet verkeerd gelezen. Als je even tijd nodig hebt om over een moeilijke vraag na te denken, beantwoord hem dan alinea voor alinea.

Na mijn opleiding in verschillende vormen van massage, heb ik ook geleerd dat mindfulness gemakkelijk aangeleerd kan worden. Het maakt deel uit van een holistische omhelzing die nieuwsgierig zijn, aandacht schenken en leren van onze fouten omvat. Mindfulness zal ons leren hoe te reageren op onze cliënten en ernaar te streven de juiste therapeutische interventies aan te bieden.

Holistische Massage filosofie:Wat doen we als er een specifieke medische zorg, pijn of andere betreft het energetische lichaam? Op welke manieren gaan we het lichaam ondersteunen bij het loslaten en het hervinden van zijn optimale prestaties? Is er een manier waarop we het lichaam kunnen helpen zijn normale ritme te hervatten? Is er een manier waarop we het vermogen van het lichaam om te genezen kunnen ondersteunen? Als deze vragen bevestigend worden beantwoord, kunnen we verder gaan:

Wat gebeurt er in deze persoon dat vraagt om iets anders? Is er een manier waarop we het lichaam kunnen helpen bij zijn eigen bevrijding? Kunnen we een passieve manier vinden om het proces te ondersteunen terwijl we de reis van de cliënt observeren?

De behoefte aan zuurstof: een van de ergste pijnen die een mens kan ervaren is de pijnlijke gewaarwording dat hij niet genoeg adem krijgt. Hoe kunnen we het lichaam helpen aan wie de adem toebehoort?

Is pijn een reactie op problemen bij het vinden van homeostase? De manier van weten van ons lichaam is een proces dat wij sturen. Door open te staan voor het proces in plaats van het lichaam de baas te spelen, kan het lichaam weten wanneer het zichzelf moet herstellen en wanneer het moet sterven. Een afwezige vader zijn is niet leuk. Net zo min als bazig zijn en eisen stellen aan het lichaam. intervallen moeten er zijn in het spel dat we leven noemen. Als er behoefte is aan rust voor het lichaam, dan moet het hele paradigma worden omgegooid. Als het werk van het lichaam niet af is, moeten we het inhalen. Als het werk van het lichaam steeds onderbroken wordt, dan moeten we onze aanpak aanpassen. Er zijn vele manieren om het lichaam te helpen waarmee het deze behoefte kenbaar maakt. Wij bieden alternatieven voor de vergeefse pogingen van het lichaam om te behouden wat het heeft. We geven het een kans om de foutieve reparaties te corrigeren.

De twijfel van het lichaam aan routine: een hinderlijk aspect van het letsel is de ontkenning van routine. Wanneer de blessure optreedt, is er angst en is er verlies. De angst is de aangeboren- spierspanning-ontspanning. Het verlies is emotionele stress, die het lichaam niet wil. Er zijn manieren om in de normale denkwijze van de persoon te komen en het lichaam het gevoel van welzijn te geven dat het nodig heeft om te herstellen. We kunnen het lichaam ondersteunen door gewenning aan ontspanning, diepe ademhalingstechnieken, positieve visualisatie en inspirerende lectuur. We kunnen ook met de persoon werken om een positieveutero-normale melatonine cyclus te bevorderen, die normaal is voor het lichaam voorafgaand aan de bevalling en het geboorteproces. Deze fase kan worden verkort of zelfs afwezig zijn als de zwangerschap wordt verlengd. Andere negatieve neveneffecten van de zwangerschap die het lichaam in deze periode ondervindt, zijn: eten op verkeerde tijden, honger, rennen naar enz, overmatig of oncontroleerbaar eten, en vergeten te eten. Het goede nieuws is dat de theatoninecyclus wordt beïnvloed door de hormonen van de vrouw. Studies hebben een aanzienlijke daling van de niveaus aangetoond wanneer de vrouw deze periode doormaakt. Deze daling inatonine is groter dan die welke wordt waargenomen bij eierstokken in de peri-menopauze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *