Home » genezen van verslaving

genezen van verslaving

  • door

Sensi massage Utrecht

Ik zou willen zeggen dat er niet één manier is om van je verslavingen te genezen, maar dat er vele manieren en vele benaderingen zijn.

Het ontstaan van een verslaving is een ingewikkeld proces. Verslavingen hebben het vermogen om intense, diepe psychologische pijn te veroorzaken, evenals een zeer krachtig verlangen te creëren. Daarom is het meest cruciale onderdeel van elke verslavingsbehandeling het kunnen herkennen van de behoefte en het geven van het juiste recept.

Om die optie te kunnen bieden aan patiënten die worstelen met hun verslavingen moeten we een paar dingen doen. Het eerste ding is om het juiste platform te hebben. Dat betekent dat we de patiënten en de clientèle van de kliniek heel duidelijk moeten maken dat we het moeten behandelen als een ziekte en niet als een slechte gewoonte. Daarnaast is het heel belangrijk om duidelijk te maken dat de therapeutische sessies niet bedreigend hoeven te zijn, en dat de doelen van de therapiesessies niet alleen beperkt zijn tot het herstel van de cliënt, maar ook tot het welzijn van de clinicus.

Het is niet gemakkelijk voor een niet-klinisch persoon om uit te leggen waarom iemand een gevoeligheidstraining nodig heeft. Maar het is essentieel om de persoon te helpen het intense gevoel van schaamte dat hij of zij heeft te herkennen. Verder is het een goed idee om de cliënt uit te leggen hoe het werkt en welke gevolgen het heeft. Immers, de cliënt zal zich beter voelen als het isbrainer. Hieronder volgen enkele gespreksonderwerpen voor de kliniek die patiënten nuttig zullen vinden:

-de verantwoordelijkheid van de medische professional om ervoor te zorgen dat de patiënt actie onderneemt op een manier die bijdraagt aan zijn of haar herstel.

-de plicht van de beroepsbeoefenaar om ervoor te zorgen dat de patiënt weet dat het om een klinische zaak gaat; het is niet de taak van de cliënt om in het begin alles te begrijpen.

-de verplichting van de beroepsbeoefenaar om de bevindingen van de hoorzitting en andere activiteiten duidelijk aan de cliënt mee te delen, en de cliënt in staat te stellen zijn of haar reacties kenbaar te maken.

-de verplichting van de beroepsbeoefenaar om de cliënt te laten weten waarom hij of zij wordt behandeld.

Het drugsmisbruikprobleem moet met zorg worden behandeld. Het is geen onderwerp dat vermeden moet worden, zoals in het begin het geval was toen de verslaafde naar de therapeut kwam. In plaats daarvan is het een probleem dat, als het genegeerd wordt, alleen maar erger zal worden. Als zodanig moet een effectieve behandeling niet alleen worden gegeven door de professional die de verslaafde voor het eerst ziet, maar ook door zijn of haar familie.

Lees meer:
Sensi massage Utrecht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *